Hyödynnä verovähennys kodissa tehdyistä töistä

Hyödynnä kotitalousvähennys, sillä asunnossa tai vapaa-ajanasunnossa teetetyistä töistä voit vähentää 50% arvonlisäverollisesta hinnasta. Vähennys ei kuitenkaan koske tarvikkeita eikä vähennystä voi tehdä sijoitusasuntoon tehdyistä töistä.

Kodin koneiden asennustyö on vähennykseen oikeuttavaa, kun se tehdään osana laajempaa vähennykseen oikeuttavaa kunnossapito- tai perusparannustyötä (esimerkiksi keittiöremontin yhteydessä). Kotitalousvähennykseen oikeutettua ovat myös omakotitaloihin tehtävät sähkötyöt, putki- ja kaapelityöt ovat myös vähennyskelpoista. 

Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 euroa kalenterivuodessa. Voit siis vuoden aikana maksaa useita eri kotitalousvähennykseen oikeuttavia töitä ja omavastuu vähennetään vain kerran. Kotitalousvähennystä voit saada vuoden aikana enintään 2400 euroa per henkilö.

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada vähennystä yhteensä 4800 euroa. Vähennys myönnetään siten, miten puolisot ovat pyytäneet sen jakamaan. Molemmilta vähennetään omavastuu. Mikäli 2400 euron raja ei ylity, on kannattavaa pyytää vähennys vain toiselle puolisolle, jotta säästää yhden omavastuun.

Kotitalousvähennys vähennetään ensisijaisesti ansio- ja pääomatulojen veroista. Kotitalousvähennys on merkittävämpi kuin useat muut vähennykset, jotka tehdään ennen ansiotulojen verotusta. Jos verot eivät riitä myönnetyn kotitalousvähennyksen tekemiseen, ei vähentämättä jäänyt osa siirry seuraavalle vuodelle.

Kotitalousvähennys on kalenterivuosikohtainen. Vähennys myönnetään sinä vuonna, kun työn teosta on lasku maksettu. Jos remontti ajoittuu vuoden vaihteeseen, voit hyödyntää kotitalousvähennystä kahtena eri verovuotena maksettujen laskujen mukaan. Omavastuu vähennetään kuitenkin molempina vuosina.

Palvelemme sinua

Ilmalämpöpumppujen asennukset, perusasennus 700 €

Ilmalämpöpumpun tehot palauttava ja puhallusilman raikastava,  pesuhuolto180 €

 

  • Uusimaa 
  • Kanta-Häme

Muista kotitalousvähennys!

Ilmalämpöpumppujen asennukset sekä huollot ovat kotitalousvähennyksen piirissä. Lue tästä lisää kotitalousvähennyksestä.

Lue lisää